Bu yılbaşı yemeğini tadanlar sizi alkışlayacaklar: Yılbaşı gecesi için en iyi yemek
Bouef straganof, çeşitli toplantılarda severek tükettiğimiz, et suyu ya da işkembe kadar popüler olmasa da aynı tadı taşıyan bir yemek.
Aslında ” stroganof “un sadece narin sığır eti nedeniyle değil, aynı zamanda daha az önemli olmayan diğer bileşenleri nedeniyle tat ve aromalarla dolu son derece zengin bir yemektir. Malzemeler arasında mantarlar, biberler, salatalık turşusu ve önemli ama çok önemli bir şey – salatalık suyu bulunur. Bu bileşen yemeğe lezzet kattığı gibi ete daha kompakt bir yapı kazandırır ve dağılmaz. Yılbaşı gecesi için daha iyi bir şey bulamazsınız.
Yılbaşı Gecesi İçin En İyi Yemek
İçindekiler:
yaklaşık 1 kg g kaliteli sığır eti (sığır filetosu, veya rosto sığır eti)
500 gr mantar
2 büyük biber (kırmızı ve yeşil)
birkaç salatalık turşusu, tercihen çıtır
yaklaşık 700 ml dana kemik suyu veya et suyu
domates konsantresi
tadına göre sarımsak (2-3 diş ekliyorum)
150 ml krema yüzde 30 (ekşi krema da kullanabilirsiniz)
baharatlar – tuz, karabiber, yenibahar, defne yaprağı, tatlı biber, acı biber
koyulaştırmak için 3 yemek kaşığı un
bir çay kaşığı hardal
yarım bardak salatalık suyu
Nasıl yapılır:
Sığır eti yaklaşık 4 cm uzunluğunda oldukça ince şeritler halinde keserek başlayın. Daha sonra eti bir kaseye alıp baharatlarla marine edin. Bir çay kaşığı tatlı biber, preslenmiş sarımsak, biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve bir çay kaşığı hardalı ekleyin. Hazırlanan eti birkaç saat buzdolabına koyun.
Birkaç saat sonra eti buzdolabından çıkarın, üzerine un serpin ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesi için yarım saat bekletin. Daha sonra yemeği hazırlamak istediğiniz derin kızartma tavasını veya tencereyi ısıtın. 3 yemek kaşığı yağ ekleyin ve eti her tarafı mühürleninceye kadar yaklaşık 5 dakika kızartın.
Et kızarırken biberleri ve mantarları daha büyük küpler halinde, salatalık turşusunu da çubuklar halinde kesin. Bunları dana etine ekleyin ve yaklaşık 3 dakika kızartın.
Daha sonra et suyunu dökün, defne yaprağını, birkaç yenibahar topunu ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.
Şimdi ısıyı azaltın ve et yumuşayana kadar 50 dakika pişirin. Bu süre zarfında sosun azalması gerekir, eğer çok çabuk azalırsa biraz daha et suyu ekleyin.
Stroganofun haşlanması bitmeden hemen önce salatalık suyunu ekleyin. Çok hızlı eklerseniz et çok sert olabilir. Kısık ateşte çeyrek saat daha pişirin ve son olarak sertleşmiş kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hazırlanan yemeği , pilav veya sadece bir dilim taze ekmekle servis edin. Stroganofu herhangi bir katkı maddesi olmadan gulaş şeklinde de servis edebilirsiniz – bu versiyonda yemek aynı derecede lezzetli olacaktır.