10 bin Sabancı gönüllüsünden 100’üncü yıl seferberliği

Eğitim ve kalkınma olmak üzere iki ana odak alanda düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen etkinliklere 10 binin üzerinde Sabancı gönüllüsü katıldı.

Gönüllüler 153 bin saatlerini etkinliklere ayırırken, sürdürülebilirlik ve sosyal etki odaklı etkinliklerin yüzde 50’si, yerel kalkınmaya destek vermek amacıyla 6 Şubat depremlerinin yaşandığı illerde gerçekleştirildi.

BİRLİK VE BERABERLİK BU ÜLKENİN EN BÜYÜK GÜCÜ

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in bu topraklara getirdiği cesaret ve inançla doğan, Cumhuriyet ve Atatürk değerlerini pusula kabul ederek bugün Dünya’nın Sabancı’sı haline gelen bir topluluk olarak, 100’üncü yılı hak ettiği şekliyle kutlamaya çalıştık. Yani çok çalışarak… Birbirimize ve daha da önemlisi ihtiyacı olanlara omuz vererek, onların elinden tutarak…

Bu süreçte tek bir amacımız vardı: Başka bir Cumhuriyet’in olmadığını bir kez daha hatırlatmak. Bu ülkenin en büyük gücünün birlik ve beraberlikten geçtiğini anımsamak. İşte bu yüzden bu yılki etkinliklerimizin yarısını deprem bölgesinde gerçekleştirdik. Çünkü bu bölgede yaşayan insanlarımız tam olarak iyileşmeden, hiçbirimiz eskisi gibi olamayacağız, olmamalıyız. Bunu hissedebilmek, aslında Cumhuriyet’i yaşamakla da eşdeğer.”

19 YILLIK ÇALIŞMAYI 3 YILA SIĞDIRDILAR

“Bayramların çalışarak kutlanabileceğini gösterdik. Bu yılki etkinliklerimizi iki başlık altında topladık. Hayata geçirdiğimiz 8 ana proje içerisinde, 1.000’in üzerinde etkinlik yaptık. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere yaklaşık 7 bin kişinin doğrudan hayatına dokunduk, gönüllülüğün ülkemizde artmasına öncü olduk. Son 3 yılda gönüllülerimiz 153 bin saatlerini Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamındaki etkinliklere ayırdı. Diğer bir ifadeyle, 19 yıllık çalışmayı, 3 yıla sığdırdık.

Yönetim Kurulu üyelerimiz, Yürütme Kurulumuzdaki yöneticilerimiz, henüz işe yeni başlamış çalışanlarımız etkinliklerde yer aldı. Hep birlikte fidan diktiler, teknolojiden sürdürülebilirliğe birçok eğitim verdiler, mentorluk yaptılar, okul boyadılar, balıkçı ağlarını tamir ettiler. Gençlerimizle, kadınlarımızla, üreticiler ve girişimcilerle bir araya geldiler. Yeri geldi; bilgisayar, kitap, masa taşıdılar.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir